Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti objavila je tko će 28. veljače voditi dodjelu Oscara.


Američki komičar i redatelj Chris Rock bit će voditelj 88. dodjele Oscara u veljači, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Vezani članci Can You Ever Forgive Me (Foto: Profimedia) - 2 Prepoznajete li ju? Debeljuca iz "Djeveruša" dokazala da je spremna za ozbiljne uloge Green Book (Foto: Profimedia) ''Zelena knjiga“ sa zlatnom porukom: Kandidat za pet Oscara koji svojom toplinom hrani dušu

Bit će to drugi put da Rock vodi Oscare. Bio je domaćin na 77. dodjeli 2005. godine, kada je najboljim filmom proglašena 'Djevojka za milijun dolara' Clinta Eastwooda.

Dodjela Oscara je 28. veljače u Los Angelesu. Izravni prijenos ići će u 225 zemalja i teritorija. Vođenje dodjele smatra se jednim od najprestižnijih poslova u industriji zabave. Ali i jedan od najtežih jer je potrebno tri sata zabavljati najveća filmska imena u publici i milijunsko televizijsko gledateljstvo kod kuće.

Čekala je godinu dana i sada mu se osvetila

Rock je četverostruki dobitnik Emmyja, tvorac i producent serije 'Svi mrze Chrisa', a glumio je, među ostalim, u 'Smrtonosnom oružju 4' i posudio glas Martyju u animiranom serijalu Madagaskar.

Prošlu je dodjelu vodio Neil Patrick Harris i ta je bila najmanje gledana u posljednjih šest godina.

(HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook