Meghan Markle i princ Harry vjenčali su se u subotu u Windsoru. Dojmovi se još slažu.

Galerija


Britanska kraljevska obitelj zahvalila je svima koji su uveličali veliki dan princa Harryja i Meghan Markle. Nakon obreda par je nastavio slavlje u intimnijoj atmosferi. Pred očima gotovo cijelog svijeta krenuli su u zajednički život. Pod povećalom je sve: pogledi, osmijesi. Njihov veliki dan uveličali su brojni gosti, kao i više od stotinu tisuća građana na ulicama Windsora. Slavlje su nastavili u krugu obitelji i najbližih prijatelja. Meghan je skupocjenu vjenačnicu zamijenila drugom, a princ uniformu smokingom. Na zabavu za 200 uzvanika koju je za njih organizirao princ Charles odvezli su se sami. Kako bi sačuvali privatnost kraljevske obitelji, svi su uzvanici morali predati svoje mobitele i kamere. Stoga je s te privatne zabave poznato samo nekoliko detalja, poput svadbene torte od limuna i bazge ukrašene cvijećem, a koja je stajala 50 tisuća funti. Na medeni mjesec neće odmah, a u utorak će biti na proslavi 70. rođendana princa Charlesa, što će biti prvo njihovo zajedničko pojavljivanje u javnosti kao bračnog para.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP)
Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP)

Vezani članci Meghan Markle (Foto: Getty Images) Nije se mogla suzdržati: Meghan prasnula u smijeh jer je Harry bio prisiljen prekinuti svečani govor posvećen ocu Thomas Markle (Foto: Profimedia) Otac Meghan Markle viđen prvi put otkako se njegova kći udala za princa: ''Uvijek ću žaliti što nisam bio tamo''

Atmosfera u Windsoru ni danas ne jenjava. "Windsor i danas vrvi turistima, dvorac je ponovno otvoren za javnost, a svi koji su ga danas išli posjetiti dobili su i više nego originalan suvenir. Svi izlaze s rukama punim cvijeća, to je naravno cvijeće s kraljevskog vjenčanja, pretpostavljam da će se jako puno herbarija raditi ovih dana. Uklanjaju se polako ograde koje su tu bile radi sigurnosti turista, osjeti se pojačana prisutnost policije. Neke procjene kažu da je oko 100 tisuća ljudi bilo jučer u Windsoru, od toga ih je čak 50 tisuća došlo iz SAD-a. Uživo je spektakl pratilo skoro dvije milijarde ljudi, a koštao je oko 32 milijuna funti. 30 milijuna od toga platili su porezni obveznici, koliki je bio trošak osiguranja. Taj veliki trošak Britance ne bi trebao previše zabrinjavati jer se procjenjuje da bi trebali zaraditi 30 puta toliko. Naime, prve su procjene da će ovih nekoliko dana Britaniji donijeti oko 500 milijuna funti, a u idućih godinu od suvenira Harryja i Meghan trebali bi zaraditi još toliko", izvijestila je Barbara Štrbac.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP)
Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP)