U zadnji čas

Gitarist legendarne grupe imao infarkt, mislio da se ozlijedio na vrtu, no ispalo da je zamalo umro

Brian May, Queen (Foto: Getty Images) Brian May, Queen (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Brian May, Queen (Foto: Getty Images) Brian May, Queen (Foto: Getty Images) +0 Queen (Foto: Getty Images) Galerija

Brian May saznao je da je bio blizu smrti jer su mu bile začepljene arterije koje srce opskrbljuju krvlju.

Brian May, gitarist britanske grupe Queen, doživio je infarkt u 73. godini, a ističe da nije bio ni svjestan toga.

Pogledaj i ovo showbuzz Najpametne zvijezde Slavni su, bogati i uspješni - I SVI REDOM IMAJU DOKTORATE!

Naime, Brian je nedavno ozlijedio mišiće stražnjice dok je vrtlario kod kuće, pa je odlučio posjetiti doktora. "Odjednom sam se našao u bolnici, a izgleda da sam napravio 'dobar' posao. Jedno vrijeme neću moći hodati, a kako sada stvari stoje, ni spavati zbog velike boli", rekao je tada. 

No nakon toga gitarista su počela boljeti leđa i njegov je doktor prema simptomima otkrio da se radi o srčanom udaru. "Bilo je to 40 minuta boli i stezanja u prsima, ali i u rukama, te sam se znojio. Da skratim priču, moj divni doktor odveo me na angiografiju", ispričao May

Liječnici su tijekom pretrage otkrili da su Brianu začepljene arterije koje mogu zaustaviti opskrbljivanje srca krvlju te da je zamalo umro. Gitarist je odbio operaciju otvorenog srca, a umjesto toga ugradili su mu tri stenta. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hmm ... Sheer Heart Attack eh ? Well, I think I always worried a little bit about that album title. I wondered if it might upset some people who had actually had heart attacks. I’m actually quite relieved now that I’m in that club - and I don’t find it upsetting at all ! Take. care folks. And ... why did those discs in my spine get so squished? Well I think 50 years of running around with a guitar strap over my left shoulder holding a heavy guitar might have something to do with it ! But it probably WAS all worth it ! Bri

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal) on

"Čisti srčani udar? Uvijek sam razmišljao o naslovu albuma 'Sheer Heart Attack'. Pitao sam se hoće li uznemiriti osobe koje su doživjele srčani udar. Sada mi je lakše jer znam da sam u tom 'klubu'. Nakon 50 godina trčkaranja s gitarom s remenom preko lijevog ramena ne bih se čudio da postoji poveznica s infarktom. Ali vjerojatno je sve vrijedilo", napisao je legendarni glazbenik na Instagramu u nedjelju. 

Inače, May je u knjizi "Queen in 3-D" iznio šokantne detalje iz privatnoga života legendarnog pjevača Freddieja Mercuryja, koji je preminuo u dobi od 45 godina u studenom 1991.

"Bolest ga je psihički i fizički uništila. Nedugo prije smrti zbog komplikacija povezanih s AIDS-om ostao je bez gotovo cijele noge. Jednom prilikom, kad sam bio kod njega na večeri, pokazao mi je što mu se događa s tijelom. Bilo mi je užasno teško gledati ga kako se pati", napisao je Brian. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene