Slavna islandska pjevačica Björk počela je pjevati kao djevojčica, a danas je prava diva.


Danas svi znaju za Björk - islandska pjevačica prepoznatljivog glasa stekla je status svjetske dive i tijekom svoje duge karijere stekla velik broj istinskih obožavatelja. Od malih je nogu pokazivala sklonost glazbi i pjevanju tako da nije ni čudo da je već sa 17 godina bila pravi hit.

Vezani članci Fail Dan planeta Zemlje odličan je podsjetnik da ljudi redovito gube u obračunu s prirodom Slika nije dostupna Bjork napala fotografa i završila na podu

Glas je ostao, stil se malo popravio i od bucmaste je djevojčice izrasla u pravu zvijezdu. U videu kojeg je objavio Radio Alternativo na svom Facebook profilu pogledajte kako je Björk izgledala 1982. godine

 

Tijekom svoje karijere izvodila je rock, jazz, elektroničku dance glazbu, klasiku i etno, a nominirana je za čak 12 Grammyja, jednog Oscara i dva Zlatna globusa.

 

 

headpiece by @j.t.merry // top by @syrenlatex // photo by @santiagraphy

A photo posted by Björk (@bjork) on

 

No, to nije sve. Časopis Roling Stone na listi 100 najboljih pjevačica Bjork je stavio na 60. mjesto, a okušala se čak i u filmskoj karijeri.

Glumila je u islandskom filmu "The Juniper Tree" 1986. Godine, a za ulogu u filmu 'Ples u tami' danskog redatelja Larsa von Triera, dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu 2000. godine.