Bivša misica Bahareh Zare Bahari posljednja tri tjedna boravi na aerodromu na Filipinima te strahuje za život zbog kritiziranja iranskog režima.

Galerija


Bivša iranska misica već je tjednima zarobljena na aerodromu na Filipinima.

Vezani članci Rada Manojlović (Foto: Instagram) Srpska pjevačica koja je pjevala Mamićima, deportirana iz Švicarske: "Nisam jedina s takvim problemom" Uhićenje iranskog migranta nakon napada na policajca (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Iranskom migrantu istražni zatvor zbog napada na policajca u Prilišću

31-godišnja Bahareh Zare Bahari posljednja tri tjedna boravi na aerodromu na Filipinima te se boji za vlastiti život. Naime, bivšu misicu strah je kako će ju filipinske vlasti deportirati natrag u Teheran gdje joj prijeti zatvor ili čak smrtna kazna zbog kritiziranja režima.

Svoje strahove otkrila je ona sama u videu na društvenim mrežama, a odluka o deportaciji trebala bi se znati 11. studenog. Bahareh je azil zatražila sredinom listopada.

Bivša misica tako će još nekoliko dana biti prisiljena živjeti na aerodromu, spavati u maloj sobici te sve higijenske trenutke obavljati u javnom WC-u.

"Jako sam loše, a od stresa mi je počela padati kosa. Mentalno me ubija soba u kojoj spavam, sve je bijelo i nemam nikakve privatnosti. Uvijek je osvijetljeno, a kad provjeravam mobitel ne znam je li sedam ujutro ili navečer. Osim što gubim vrijeme, gubim i razum", izjavila je.

Još ranije je istaknula kako nije znala kako da sa ostatkom svijeta podijeli probleme s kojima se susreću žene u Iranu, pa je zato odlučila sudjelovati na izboru za Miss Irana.

A osim što je govorila o pravima žena, često je javno kritizirala iranski režim općenito.

Misica je otkrila i kako u rodnom Iranu nije bila od 2014. godine, a za nekoliko dana saznat će se vraća li se tamo zbog javnih istupa. Neki mediji nagađaju kako joj je azil već odobren, a na Filipinima je dotična studira stomatologiju.

Sjećate li se prirodne ljepotice iz filma "Plava laguna"? Danas ima 54 godine i ovako izgleda