Šaban Šaulić bio je poznat kao kralj narodne glazbe.

Galerija


Šaban Šaulić bio je jedan od najpoznatijih pjevača narodne glazbe, a publika ga je prozvala kraljem narodne glazbe i tu je titulu nosio cijeli život. Rođen je 1951. godine u Šapcu, a veći dio djetinjstva proveo je u Bijeljini odakle mu je majka.

Vezani članci Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Pojavila se snimka Šabana Šaulića samo tri sata pred smrt. Kolege u šoku

Živio je skupa sa starijom sestrom i imali su skorman život tijekom djetinjstva. Otac je prodavao lutriju, a majka je bila prodavačica igračaka. Sestra ga je čuvala dok je bio mali. U to je vrijeme bio talentiran za nogomet i mnogi su mu predviđali karijeru nogometaša.

Jednom ga je prilikom stric pozvao da pjeva u kafani i tada je sve krenulo. Karijeru je započeo upravo po kafanama, a onda ga je čuo Veroljub Jovanović, prva violina u orkestru Budimira-Buce Jovanovića. Tada kreće njogova profesionalna karijera.

Sa suprugom Gordanom ima troje djece, dvije kćerke Ildu i Sanelu te sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku tome protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pjevačica.

Do 2002. godine je nosio periku, ali nakon toga je promijenio svoj stil i krenuo s novim početkom.

Pored brojnih uspjeha, u karijeri je ipak doživio i neke stravične trenutke. Najgore iskustvo se dogodilo u Beču. Tada ga je grupa mladića pretukla i da je u bolnicu nije stigao na vrijeme, bio bi mrtav.

Njegove pjesme ''Dođi da ostarimo zajedno'' i ''Dva galeba bela'' smatraju se najboljim ikad otpjevanim narodnim pjesmama.

Nažalost, Šaban Šaulić poginuo je u teškoj prometnoj nesreći.

Pojavila se snimka Šabana Šaulića samo tri sata pred smrt. Kolege u šoku

Ovo su pjesme po kojima ćemo pamtiti Šabana Šaulića, kralja narodne glazbe

Šaban Šaulić poginuo u Njemačkoj! Otkriveni detalji teške nesreće

Ljudi tvrde da Hrvatska šalje plagijat na Eurosong! Je li ovo znao Roko Blažević?

Pronašli smo snimku Roka Blaževića kada je imao 11 godina! Nećete vjerovati što je govorio

Lidija Bačić na Dori je pokazala svoj seksepil, ali publika je rekla ne! Dobila je tek 1 bod!