Billy Cosby opet će se na sudu suočiti s optužbama za seksualno zlostavljanje koja su, prema optužbama brojnih žena, trajala desetljećima

Galerija Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Getty Images) +0 Bill Cosby (Foto: Getty Images)

Kada slavni američki komičar Bill Cosby danas stigne na početak ponovljenog suđenja za seksualno zlostavljanje suočit će se s istim sucem i istim tužiteljem u istoj pensilvanijskoj sudnici u kojoj se prošloga lipnja porota nije uspjela usuglasiti o pravorijeku.

Vezani članci Suđenje Ghislaine Maxwell Suđenje pomoćnici pedofila Epsteina, tužiteljica: "On je volio dirati maloljetne djevojke. Ona je to znala i vrebala je ranjivu djecu" The Cosby Show (Foto: Profimedia) Starost iza rešetaka: Kako je zvijezda nekad omiljenog showa završila u zatvoru zbog teških zločina?

Ali jedno će biti bitno drugačije. Ovaj će put u pozadini suđenja biti pokret #MeToo, koji je od prošle jeseni potaknuo val priznanja žrtava seksualnih predatora u filmskoj industriji, politici i biznisu. Pokret je izazvao i nacionalnu raspravu o tome kako se američko društvo prema ljudima koji iskorače i javno priznaju da su bile žrtve zlostavljača.

Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Više od 60 žena optužilo je Cosbyja za seksualna napastovanja koja su trajala desetljećima. Glumac (80) negira optužbe i tvrdi da je bilo kakav seksualni odnos bio s pristankom.

Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Slavnog televizijskog glumca za zlostavljanje je prijavila Andrea Constand, bivša administratorica na sveučilištu Temple, Cosbyjev 'alma mater', i to je jedini proces koji se protiv njega vodi jer je većina optužbi žena pala u zastaru.

Sudac je dopustio da na drugom suđenju svjedoči pet žena koja Cosbyja optužuju da ih je drogirao i silovao. Njihova svjedočenja trebala osnažiti argument tužiteljstva da je glumac, najpoznatiji po ulozi dobrodušne glave obitelji u "Cosby Showu", bio serijski seksualni predator kojem su ranjive žene bile "lovina".

Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Cosby je u međuvremenu pojačao svoju obranu i pridružio joj Toma Mesereaua, odvjetnika koji je uspješno obranio Michaela Jacksona na suđenju za pedofiliju 2005. godine.

Obrana će Andreu Constand pokušati prikazati kao lažljivicu koja jedino želi dio Cosbyjeva imutka.

Suđenje se mora ponoviti jer na prošlom članovi porote nisu uspjeli usuglasiti odluku.

 

(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju