Najgledaniji TV događaj u SAD-u

Beyonce je poslala i snažnu političku poruku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osim američke dive, koja je najavila novu turneju, nastupili su i britanski bend Coldplay te Bruno Mars.

Britanski rockeri Coldplay, potpomognuti Brunom Marsom i Beyonce, imali su upečatljiv nastup tijekom stanke u poluvremenu 50. izdanja 'Super Bowla', finalne utakmice za prvaka u američkom nogometu, koja je redovito najgledaniji televizijski događaj na tlu SAD, a prate je stotine milijuna gledatelja.

Pogledaj i ovo showbuzz Koji je razlog? Jay-Z i Beyonce razbjesnili javnost potezom za vrijeme američke himne: ''Može ih biti sram''

Coldplay je tijekom 15-minutnog nastupa izveo neke od svojih najvećih hitova poput "Viva La Vida", "Paradise" i "Adventure of a Lifetime", a tijekom njihove izvedbe, na raznobojnim osvjetljenjem prošaranoj tribini, pridružili su im se Bruno Mars i Beyonce. Himnu je izvela Lady Gaga.

Beyonce je poslala i političku poruku. Naime, slavna Beyonce izašla je na teren sa plesačicama koje su odjevene kao Crne pantere, militantna grupa za prava crnaca iz '60-ih i '70-ih godina prošlog stoljeća. Tijekom nastupa formirale su slovo 'X' te tako podsjetile na Malcoma X-a. Izazvala je ovacije.

Izgleda da je taj potez bio motiviran ubojstvom Martina Woodsa, kojeg je 12 policajaca ubilo jer je odbio predati nož pri uhićenju u prosincu. AKtivisti se bune da je bilo načina da ga se privede budući da su svi imali pištolje, a on samo nož.

Bruno Mars je izveo svoj hit "Uptown Funk!", a potom pomogao Beyonce u izvedbi njezinog novog singla "Formation", kojim je najavila svoju turneju na koju kreće 27. travnja, a koja uključuje 40 nastupa po američkim, kanadskim i europskim gradovima.

U ovom, jubilarnom 50. izdanju Super Bowla, pobijedili su igrači Denver Broncosa. Nadigrali su tako favorizirane Carolina Pantherse rezultatom 24-10. Ovo je najveći i najvažniji sportski događaj u SAD-u, a svojom popularnošću i važnošću nadilazi granice samog sporta (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene