Ariana Grande je 10 nominacija ugrabila s uratkom "Thank U, Next", a Taylor Swift s pjesmom "You Need to Calm Down".

Galerija


Taylor Swift i Ariana Grande ugrabile su najviše nominacija za nagradu MTV Video Music Awards (VMA), svaka po deset.

Vezani članci Lady Gaga i Ariana Grande Briljirale na dodjelama MTV VMA nagrada pa s maskama na licu poslale jasnu poruku Taylor Swift Taylor Swift napravila predivnu gestu i pomogla tinejdžerici: "Inspirirala me tvoja ambicija, sretno"

Grande sa svojim uratkom "Thank U, Next", a Swift s "You Need to Calm Down", u kojem kritizira trolove na društvenim mrežama i napade na pripadnike LGBTQ zajednice, natječu se za najviše nagrade, za najbolju pop i videoizvedbu godine.

Grande je nominirana i za nagradu najbolje umjetnice godine, a na popisu su u toj kategoriji i reperica Cardi B, Billie Eilish, Halsey, Jonas Brothers te Shawn Mendes.

Korejski band BTS, predvodnik K-pop glazbenog vala u Sjedinjenim Državama koji je lani dominirao top-ljestvicama, dobio je samo četiri nominacije, zbog čega su nezadovoljni njihovi fanovi.

"Zlo mi je što zapadnjaci ne odaju BTS-u dužno poštovanje. Oni ignoriraju činjenice, postignuća i, naravno, ljude", piše na Twitteru korisnik Shivani Shintre. MTV tu objavu nije komentirao.

Dobitnici nagrada VMA bit će objavljeni na svečanosti u Newarku u New Jerseyju 26. kolovoza

Među K-pop izvođačima su i ženski band BlackPink, zatim Monsta X, NCT 127, EXO i Tomorrow X Together.

Među 14 kategorija za koje se dodjeljuju nagrade jest i videospot s pozitivnom porukom koja treba senzibilizirati javnost za neko osjetljivo područje. Osim Swift s kritikom trolova, nominirani su Halsey za "Nightmare" s porukom osnaživanja žena, zatim Lil Dicky za "Earth", skladbom koja potiče svijest o očuvanju okoliša te John Legend za "Preach" (propovijed) o društvenoj nepravdi.

U toj su kategoriji nominirani još The Killers sa skladbom "Land Of The Free" (Zemlja slobodnih), što je prosvjed protiv plana američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid na američko-meksičkoj granici, te skladba "Runaway Train" (Pomahnitali vlak) o nestanku djece autora Jamie N. Commons, Skylar Grey ft. Gallant.

(Hina)