Potresna svjedočanstva glumica

Ankica Dobrić progovorila o zlostavljanju koje je doživjela, ona je samo jedna od mnogih koje su prolazile kroz noćnu moru

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Glumice protiv seksualnog zlostavljanja - 1 Glumice protiv seksualnog zlostavljanja - 4 Glumice protiv seksualnog zlostavljanja - 7 Ankica Dobrić Ankica Dobrić +0 Dalibor Matanić Galerija

Nakon što je 26-godišnja srbijanska glumica Milena Radulović prijavila da ju je silovao i seksualno uznemiravao redatelj Miroslav Mika Aleksić, cijela regija digla se na noge. S mnoštvom anonimnih svjedočanstava počele su izlaziti glumice iz BiH, Srbije, ali i Hrvatske.

Redatelj i vlasnik škole glume. U zgradu Radio Beograda kod Miroslava Aleksića na sate su dolazila djeca, a među njima je bila i Milena Radulović. Silovao ju je kada je imala 17 godina. Nakon što je sve prijavila policiji prije nekoliko dana, pokrenula je lavinu. Počelo se javljati još djevojaka koje su tvrdile da ih je Aleksić seksualno zlostavljao. A zlostavljanje je ondje bilo i psihičko.

Pogledaj i ovo Dalibor Matanić šokirao javnost O slučaju Dalibora Matanića pročulo se i do Francuske, evo što o njemu piše ugledni pariški list

"Bila je rečenica ovdje vlada samoupravljanje i ovdje vlada samo Mika", riječi su nekadašnje polaznice glume.

"Doživjela sam šok, doživjela sam urlanje. Doživjela sam to da: "Kćeri tebe nitko nije zvao, ne trebaš ti meni, trebam ja tebi i to djetetu od 8 godina nije baš jasno što je skrivilo", dodala je.

Aleksić je tijekom vikenda uhićen, a na Facebook stranici "Nisam tražila" među svjedočanstvima o seksualnom zlostavljanju bila su i ona hrvatskih glumica.

"Jedan hrvatski filmski redatelj govorio mi je u kafiću za šankom gnjusne stvari poput: 'A kako bi bilo da sad ti meni popušiš?' ili 'Hajde da se kresnemo u wc-u', nasrćući na mene i plazeći ispred mene u mom najintimnijem prostoru. Redatelj mi je otvoreno rekao da ću dobiti ulogu, ali samo ako ja isto tako učinim nešto lijepo za njega. Dok je to govorio, stavio mi je ruku na bedro, a kad sam je sklonila i otvoreno rekla da ne mislim spavati s njim za ulogu, rekao je da sam si upravo zabetonirala karijeru u cijeloj regiji". jedno je od njih.

Slično je doživjela u svojoj karijeri i glumica Ankica Dobrić.

"Imala sam ja iskustvo s jednim profesorom i režiserom, naravno nudio se, nije bio agresivan, ali je pokušao. Kad nije uspio naravno poslije toga kod njega niti sam više glumila niti išta. Vrlo jednostavno sebi sam tu stavila točku", izjavila je Ankica.

Ovo baca ljagu na redateljski posao, tvrdi Dalibor Matanić.

"Recimo kad radim seriju gdje imam 90 plus glumaca, a od toga više od pola žena onda jednostavno moram zaštiti sve glumice da imaju svoj mir. Znači da ih neki luđak na setu ne gleda, kada snimamo seksualne scene, da nema više od par neophodnih članova ekipe, da se može raditi najnormalnije ta scena", objasnio je redatelj Matanić.

Konkretna imena glumice još nisu iznijele, a regionalni me too pokret tek je počeo.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice +6 In Magazin: Hrvatske trudnice inMagazin Domaće ljepotice kao trudnice: Maja je poletna i s trbuhom do zuba, Žanamari je dobila 35 kilograma, a Nives ćete teško prepoznati!

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene