Podržat će ga i Angelina Jolie?

Zašto George Clooney više neće odsjedati u 9 najluksuznijih hotela na svijetu

George Clooney (Foto: Getty Images) George Clooney (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju George Clooney (Foto: Getty Images) +0 Angelina Jolie (Foto: AFP) Galerija

Holivudske zvijezde poznate po humanitarnom radu i aktivizmu ponovno su u akciji. Angelina Jolie i George Clooney žele iskoristiti svoju popularnost kako bi ukazali na goruće probleme i kršenja ljudskih prava u svijetu. Clooney je otišao i korak dalje.

George Clooney više neće zalaziti u devet najluksuznijih hotela na svijetu. Oni su u Beverly Hillsu, Los Angelesu, Londonu, Parizu, Rimu i Milanu. Zajedničko im je što su u vlasništvu Investicijske agencije iz Bruneja. Ta agencija je pod kontrolom brunejskog Sultana.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie što kažete na transformaciju? Angelina Jolie potpuno je promijenila svoj imidž: Od prepoznatljive brinete postala je plavuša, kako joj stoji ova boja?

Clooneyju, koji se otkako je u braku s odvjetnicom za zaštitu ljudskih prava još više aktivirao, sultan se zamjerio jer je u svoju zemlju uveo strogi šerijatski zakon. ''Svaki put kada odsjedamo, idemo na sastanke ili večeramo u bilo kojem od tih devet hotela, stavljamo novac izravno u džepove ljudi koji žele kamenovati i bičevati do smrti vlastite građane zato što su homoseksualci ili su optuženi za preljub'', rekao je glumac.

Država Brunej, osim što će ubijati homoseksualce i preljubnike, sjeći će ruke i noge zbog krađe. Sultan je ranije zakon nazvao povijesnim, a o Clooneyjevom pozivu na bojkot hotela za sada šuti.

Više javnih osoba već se odazvalo pozivu. Među njima će sigurno biti i Clooneyjeva kolegica Angelina Jolie koja je izazvala veliku pozornost obraćanjem Ujedinjenim narodima u New Yorku gdje je govorila o pravima žena i manjina.

''Zemlja koja vjeruje da su svi muškarci i žene rođeni slobodni i jednaki, ne može biti dosljednja ako ne brani te principe za sve ljude. Bez obzira na to gdje žive, u kakvim su uvjetima i bez obzira na to koliko je njihova borba očajna. Zapravo, naša podrška treba biti najjača tamo gdje su prava najugroženija'', rekla je Jolie, glumica i posebna UN-ova izaslanica za izbjeglice.

Jolie je zatražila povećanje broja žena u mirovnim misijama UN-a i zaključila kako žene, kao majke zaštitnice, već pridonose svjetskom miru i to bez ikakvih priznanja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene