Ana Kanižaj iz Pule violinu svira od svoje šeste godine, a svojim je talentom bez teksta ostavila čitav žiri "Supertalenta".

Galerija Ana Kanižaj Ana Kanižaj Ana Kanižaj +17 Ana Kanižaj

Velika zaljubljenica u glazbu, 13-godišnja Ana Kanižaj iz Pule, prva je stala pred žiri showa "Supertalent" u posljednjoj audicijskoj emisiji. Maja Šuput odmah joj je na početku rekla da je preslatka i kako izgleda poput prave male princeze. Martina ju je pitala kako se rodila njezina ljubav prema violini, a ona joj je istaknula kako je čim je vidjela violinu, znala je da će biti profesorica tog instrumenta.

Vezani članci Ron Holsey Sjećate li se Amerikanca koji je zaveo Maju Šuput? Supertalent mu je bio prekretnica, a sve je osvojio s Kićinom pjesmom! Jerry Vale Velika novost u životu Jerryja Valea kojeg smo upoznali u Supertalentu: ''Za mene je to veliki izazov''

"Znala sam imati raskrvarene prste kada bi mi se oštetila žica, znala sam imati gadne rane ispod vrata kada se znojim i onda od podbratka, ali to je baš bila ljubav na prvi pogled. Čim sam vidjela violinu, znala sam da je želim svirati. Prijavila sam se jer najviše želim upoznati Maju. Baš odmalena pratim Supertalent i razmišljam si da bih i ja htjela doći, ali skoro nisam došla jer sam pala s vlastitog konja i ozlijedila se. Ali prošlo je pa evo me", ispričala je uoči nastupa ova simpatična djevojčica.

"Draga Ana, ja dosad nisam upoznala još nijednu 13-godišnjakinju koja može Vivaldijev treći stavak ovako odsvirati, tako da ovo je doista jedno malo hrvatsko čudo kojem smo svi svjedočili. Međutim, meni je najdivinija strast s kojom ti sviraš", poručila joj je Martina nakon nastupa. "Imao sam malo dojam da me strah, ali čim si počela svirati, strah se razbio. Jako si energična, predivno je bilo slušati", dodao je Janko. "Uživao sam i bilo mi je jako lijepo", zaključio je Davor.

Šuput je mladu violinisticu pitala je li ikada svirala na ulici, a ona joj je objasnila da je te da je s novcem koji je zaradila kupila sebi konja. "Bila si senzacionalna, fenomenalna i jedva čekam da se vidimo opet", rekla joj je na kraju Šuput.

Ana je inače sa šest godina počela svirati violinu i od onda je svakodnevno svira barem sat vremena. Svoju majku je nagovorila da je pusti svirati na ulici u Puli jer su to radile i njezine prijateljice. Ana inače dolazi iz glazbene obitelji. Njezin pradjed je svirao violinu, djed flautu, majka klarinet te je usto i pjevala, a njezina sestra svira violončelo. Ova 13-godišnjakinja osim violine svira i klavir. Uz to, trenirala je gimnastiku četiri godine, a veliku ljubav gaji i prema životinjama.

Zahvaljujući svojoj ljubavi prema violini nekoliko se puta natjecala te je osvajala nagrade, a jednako je bilo i s umjetničkim koturanjem koje je trenirala dok je bila još mlađa. Odustala je zbog ozljeda koje nisu bile rijetke. Posljednjih godina je osvojila preko 20 prvih nagrada te je odsvirala brojne nastupe, a želja joj je jednoga dana zasvirati sa Stjepanom Hauserom.

Galerija Ana Kanižaj Ana Kanižaj Ana Kanižaj +17 Ana Kanižaj

''Ti nisi ljudsko biće, boli me samo kad gledam'': Pogledajte zašto je ova djevojka ostavila zastrašujući dojam na Maju i Martinu! Anastasiia Mazur Anastasiia Mazur Anastasiia Mazur +16 Anastasiia Mazur

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju