Taylor Swift ponovno je postigla veliki uspjeh na natjecanju za American Music Awards osvojivši u utorak po četvrti put nagradu za umjetnicu godine, što je iskoristila za novi politički istup u kojem je pozvala svoje fanove da izađu i glasaju na izborima za Kongres i Senat, koji će se održati 6. studenoga.

Galerija


Taylor Swift, 28-godišnja pop-zvijezda, nedavno je izazvala pravu buru reakcija u SAD-u nakon što je u prvom javnom političkom istupu u karijeri najavila da će na izborima u studenom podržati demokratske kandidate.

Vezani članci Film Zapravo ljubav Zvijezde otkrile svoje omiljene blagdanske filmove: Glumac zaboravio da je bio u božićnoj komediji Slika nije dostupna Izvedba koja je rasplakala dvoranu

U utorak je pak publici koja je prisustvovala dodjeli American Music Awards u Los Angelesu i milijunima koji su taj show gledali kod kuće poručila da izađu na izbore i glasaju.

Taylor Swift (Foto: Getty Images)
Taylor Swift (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Ovu nagradu i svaku nagradu koja je dodijeljena večeras izglasali su ljudi, a znate za što još ljudi glasaju?" upitala je Swift prilikom prihvaćanja trofeja i odmah odgovorila: "Izbori 6. studenoga. Izađite i glasajte."

Četvrti trofej umjetnice godine, koji se dodjeljuje na temelju glasova publike, Swift je osvojila pobijedivši repere Drakea i Post Malonea, britanskog kantautora Eda Sheerana i rock-bend Imagine Dragons.

Pokupila je još tri nagrade - za najbolju žensku pop-umjetnicu, najbolju turneju i najbolji pop-album za "Reputation", najprodavaniji album prošle godine.

Taylor Swift (Foto: Getty Images)
Taylor Swift (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Od ostalih nagrada, njujorška reperica Cardi B izabrana je za omiljenu hip-hop/rap umjetnicu, ali je izgubila u borbi za najbolju novu umjetnicu od pjevačice kubanskog podrijetla Camile Cabello.

Ostali su pobjednici Post Malone (muški pop/rock-umjetnik), Khalid (muški soul/R & B umjetnik) i country-zvijezda Carrie Underwood, koja je osvojila već 13. nagradu American Music Award.

Boy band BTS postao je prva korejska skupina koja je osvojila nagradu na American Music Award, uzimajući trofej za omiljene društvene umjetnike.

Gladys Knight vodila je odavanje počasti kraljici soula Arethi Franklin, koji je umrla od raka u kolovozu u dobi od 76 godina, a ostale izvođačice bile su Mariah Carey, Jennifer Lopez i Missy Elliott.

Neke od najvećih glazbenih zvijezda, kao što su Drake, Ed Sheeran, Beyonce, Ariana Grande, Rihanna i Kanye West, nisu prisustvovale dodjeli nagrada koja je, osim istupa Taylor Swift, uglavnom bila pošteđena politike.

(Hina)