Treći najbogatiji čovjek svijeta Amancio Ortega uplovio je jahtom u Split.

Galerija


Vlasnik modne tvrtke Inditex, čiji su brendovi Zara, ali i još niz popularnih lanaca ulične mode kao što su Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho i Pull&Bear, s društvom je uplovio u Split na jahti Drizzle.

Vezani članci Jahta uz rivu (Foto: Dnevnik.hr) Na mjestu gdje vezivanje brodova uopće nije dozvoljeno zgrću se milijuni: "Vidjet ću što se tu događa" Sistine Rose Stallone (Foto: Instagram) Nije joj dugo trebalo: Stalloneova kći objavila prve fotografije s ljetovanja u Hrvatskoj

Amancio Ortega, 83-godišnji multimilijarder snimljen je kako drijema na jahti, a nakon što se odmorio krenuo je u šetnju lijepim gradom pod Marjanom. 

Ortega je danas težak 69,5 milijardi dolara, ali je od djetinjstva živio u teškim uvjetima, a napustio je školu i zaposlio se već s 14 godina, kad je načuo da mu majka u trgovinama traži kupnju na dug jer nisu imali za osnove namirnice.

Prvi posao bio mu je u trgovini Gala, gdje je naučio šivati, a 1963. godine, nakon što je već imao 10 godina iskustva kao voditelj šivaćih zadruga, osnovao je prvu tvrtku. 

Unatoč tome što je stvorio jedan od najvećih poslovnih imperija na svijetu, nikad nije imao svoj ured, tako da mu bilo koji od zaposlenika može pristupiti kad god želi, bez najave. Kravatu je nosio samo jednom, na vlastitom vjenčanju, živi u stambenom bloku La Coruńe, bez posebnog osiguranja. Do 1999. svijet nije znao ni kako izgleda jer je jedina njegova dostupna fotografija bila ona s osobne iskaznice.

Ovo je žena koja je srce najboljeg nogometaša svih vremena zarobila još dok su bili djeca