Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za prvog glazbenog izvođača izabrana je 35-godišnja Keys, dobitnica 15 nagrada "grammy" u dosadašnjoj karijeri.


Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će na svečanosti otvaranja finala Lige prvaka 28. svibnja u Milanu nastupiti američka pjevačica Alicia Keys, koja će tom prigodom izvesti neke od pjesama sa svog novog albuma.

Vezani članci Alicia Keys, Kobe Bryant Šok na dodjeli: Zvijezde u suzama odale počast legendarnom košarkašu, njegova ih smrt slomila Sofija Milošević Prelijepu srpsku manekenku skrivao je dok mu bijesna nije postavila ultimatum: "Nisam ja starleta!"

UEFA je objavila kako od ove godine u suradnji sa svojim sponzorima uoči finala Lige prvaka uvodi svečanost otvaranja ovog događaja koji se prenosi u više od 220 zemalja svijeta i kojega uživo prati oko 180 milijuna gledatelja, a za prvog glazbenog izvođača izabrana je 35-godišnja Keys, dobitnica 15 nagrada "grammy" u dosadašnjoj karijeri.

"Iznimno sam uzbuđena što su svoje nove pjesme izvesti na finalu UEFA-ine Lige prvaka, događaju koji se slavi u svakom kutku svijeta. Ovo će biti snažan događaj u povijesti koji predstavlja duh svih sličnosti koje dijelimo bez obzira tko smo i gdje živimo. Počašćena sam što ću biti dijelom takvog iskustva", objavila je Keys.

U finalu Lige prvaka igrat će pobjednici polufinalnih parova u kojima se susreću Manchester City i Real Madrid, koji su u utorak u svojoj prvoj polufinalnoj utakmici igrali 0-0, te Atletico Madrid i Bayern Muenchen, koji će svoj prvi susret igrati u srijedu u Madridu. Uzvrati su 3. i 4. svibnja u Muenchenu, odnosno Madridu. (Hina)