Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marku Čalosanu prva je riječ koju je izgovorio bila 'modem', s dvije je godine već čitao i pisao, a s devet je postao najmlađi Microsoftov zaposlenik. Ekipa 'Provjerenog' posjetila je informatičko čudo od djeteta u Makedoniji.


Gledatelji u ovotjednom izdanju magazina 'Provjereno' imaju priliku vidjeti kako izgleda jedan dan malog genijalca koji živi u Skoplju te kako ovaj devetogodišnjak provodi vrijeme u svom laboratoriju. Naime, Marko ne mora u školu, a ondje odlazi ne da bi učio, već podučavao svoje vršnjake.

Vezani članci Majka dječaka s autizmom - 4 Muka majke koju je autistični sin grizao i udarao trajala je mjesecima, nakon priče u Provjerenom našlo se rješenje. No čudima tu nije kraj... Provjereno potaknulo institucije na rad - 4 ''Uspjeli smo. Svi skupa'': Nakon priče u Provjerenom ipak se našlo rješenje za dječaka s nizom teških dijagnoza koji je grizao i udarao svoju majku

>> Makedonac (9) najmlađi IT inženjer na svijetu

Jedna od ovotjednih tema 'Provjerenog' između ostalih je i prelazak iz jedne vjere u drugu. Ovakvi slučajevi postojali su oduvijek i izazivali s jedne strane osude, a s druge pohvale. Kakvo je stanje na našim prostorima gdje je pitanje vjere još uvijek pitanje i nacionalne svijesti, provjerit će ekipa magazina 'Provjereno'. Gledatelji imaju priliku saznati tko su ljudi koji su iz islama prešli na kršćanstvo i obrnuto, iz kojih su razloga to učinili, kako danas žive, te kako okolina gleda na ovu njihovu odluku.