Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od predsjedničkih kandidata, Andrija Hebrang, mogao bi biti u Kninu. U utrku za predsjednika ulazi zdrav. Platio je u privatnoj klinici nekoliko tisuća kuna i tako pretrage odradio za samo par dana.


Većina građana takve bi pretrage u bolnicama, za koje izdvajamo milijarde kuna, čekali tjednima ili mjesecima. U Hebrangovu potezu ništa nije sporno, ali samo pokazuje kako je hitno potrebno mijenjati ovakav sustav. Prije točno mjesec dana Andrija Hebrang najavio je moguću predsjedničku kandidaturu - ovisno o zdravstvenom stanju. Preglede koje je obavio pokazali su da je zdrav i sada je kandidat za predsjedničku utrku. Bivši ministar zdravstva nije otišao liječniku opće prakse, već je izabrao privatnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Hebrang: Iz novina sam saznao da se radi o novom BMW-u Slika nije dostupna 'Stanimirović je došao u fazu kad je bio dužnosnik tzv. SAO Krajine'

>> Andrija Hebrang HDZ-ov predsjednički kandidat

Pregled od 4.500 kuna

'Managerski pregled može napraviti svatko tko ima dovoljno novca', rekla je dr. Josipa Bišćan, glavna sestra u privatnoj poliklinici. Tko nema novca može očekivati višesatno čekanje, ponovni odlazak radi daljnjih pretraga kod specijalista, a ponekad i čekanje nekoliko mjeseci za kompliciranije pretrage. Odlazak privatniku riješit će sve probleme u istom danu, ali će biti skup - preskup za većinu građana, jer radio se o svoti od 4.500 kuna.

Operirao rak prostate

Hebrang je prije četiri godine operirao rak prostate, to je glavni razlog detaljnog pregleda. Većinu pretraga mogao je obaviti u nekoliko dana, ali nalaze tumorskih markera, koje građani moraju čekati desetak dana, Hebrang je kod privatnika trebao dobiti u jednom. Porezni obveznici koji za zdravstvo izdvoje gotovo 20 milijardi kuna, željeli bi ono što plate obaviti brzo baš kao i Hebrang.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju