Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mafijaška imovina

Pao talijanski 'gospodar vjetra', zaplijenili mu više od milijardu eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imovina vrijedna 1,3 milijarde eura zaplijenjena je Vitu Nicastriju, poduzetniku koji se bavio obnovljivom energijom, a povezan je sa sicilijanskom mafijom. Određen mu je kućni pritvor.

Talijanska policija izvijestila je u srijedu da je sud potvrdio rekordnu zapljenu ranije oduzete imovine vrijedne 1,3 milijarde eura koja je pripadala poduzetniku koji se bavio obnovljivim energijom, a bio je povezan sa sicilijanskom mafijom.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Vitu Nicastriju (57) poznatom kao "gospodar vjetra" oduzeta su 43 poduzeća, 98 nekretnina (vile, parcele i zgrade), sedam automobila, 66 tekućih računa i druga financijska imovina "u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,3 mlijarda eura", ističe se u priopćenju.

>> Italija bi zbog mafijaša u Napulj mogla poslati još vojnika

Ta je imovina, rasuta po raznim dijelovima Italije, oduzeta u rujnu 2010., a sicilijansko pravosuđe je ovih dana donijelo konačnu odluku o zapljeni.

Vito Nicastri je poslovni čovjek koji je uspio na polju obnovljive energije, napose energije vjetra i sunca, koja se danas smatra novim sektorom za pranje mafijaškog novca, rekli su istražitelji zaduženi za borbu protiv mafije.

Smatra se da je Nicastri povezan s Matteom Messinom Denarom, sadašnjim glavnim vođom sicilijanske mafije Cosa Nostre. Nicastri će tri godine ostati u kućnom pritvoru u svojoj općini Alcamu, na Siciliji, dodaje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene