Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobni sudar jahte i jedrilice

Izveden pred istražnog suca: Horvatinčić je vozio četiri puta brže od dopuštenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto dopuštenih 5 milja, jahta Tomislava Horvatinčića jurila je 20 milja. Iza 17 sati izveden je pred suca. Čeka se odluka o pritvoru.

Horvatinčić je oko 17.15 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku Ivi Vukelji. Inspektor Lučke kapetanije Boris Seljanovski danas je potvrdio da se Tomislav Horvatinčić kretao unutar pojasa 300 metara od obale, u kojem je inače dopuštena brzina pet milja. Horvatinčić se kretao brzinom od 20 milja, rekao je inspektor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Talijan zaradio kaznu Zadar: U sudaru jedrilice i glisera ozlijeđena žena Slika nije dostupna Gotov nalaz obdukcije 'Smrt Talijana je nastupila trenutno, Horvatinčić im nije mogao pomoći'

Horvatinčić je od jučer zadržan u policiji gdje je dao iskaz, a tamo će ostati do večeras kada mu istječe 24 sata pritvora. Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor rekla nam je kako je očevid pri kraju i da se još uvijek prikupljaju dokazi, ali da se Horvatinčiću najvjerojatnije neće produljiti pritvor na dodatna 24 sata.

Horvatinčić je jutros trebao biti ispitan u Lučkoj kapetaniji, no to je otkazano i vjerojatno će se održati sutra. Noć je proveo u policiji. Lučka kapetanija Horvatinčića će potom ispitivati u okviru prekršajnog djela, ispitat će ga i Povjerenstvo Ministarstva mora i prometa koje je danas također analaliziralo dokumente vezane uz nesreću, a kazneni dio odrađuje policija.

Kalmeta izrazio sućut talijanskom veleposlaniku u RH

Podsjetimo, jedrilica 'Santa pazienza' pod talijanskom zastavom sudarila se s 12-metarskim gliserom 'Santa Marina' koji plovi pod hrvatskom zastavom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena. I na gliseru i jedrilici su se nalazile po dvije osobe.

Horvatinčić i njegova suputnica iz glisera su prebačeni na policijski gliser dok se za dvoje ljudi s jedrilice, koji su pali u more, tragalo dva i pol sata. Iz PU šibensko-kninske potvrdili su da su jučer oko 14 sati pronađena tijela muškarca i žene.

Povodom ove teške pomorske nesreće ministar Božidar Kalmeta izrazio je iskrenu sućut talijanskome veleposlaniku u Republici Hrvatskoj, Njegovoj Ekselenciji Alessandru Pignatti Morano Di Custozi, uz molbu da izraze sućuti prenese i obiteljima poginulih s kojima dijeli tugu i bol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene