Posebna žena

Ispisala je filmsku povijest i povijest dodjele Oscara, postigla je nešto što nitko prije nje nije uspio

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Chloe Zhao ispisala je filmsku povijest osvojivši Oscara za najbolju redateljicu, a sveukupno ima čak pet nominacija.

Kineska redateljica Chloe Zhao ispisala je filmsku povijest osvojiviši svog Oscara u kategoriji za najboljeg redatelja za film "Nomadland" i to kao prva žena azijskog porijekla koja ga je osvojila, a ujedno i druga žena u povijesti dodjele koja će ga ponijeti kući.

Pogledaj i ovo showbuzz Korak po korak Pogledajte kako su se glumice pripremale za najglamurozniji crveni tepih, pokazale su što je prethodilo njihovim blistavim izdanjima

"Zahvaljujući ovom filmu ovo je bilo jedinstveno putovanje. Vjerujem da su ljudi dobri odmah nakon rođenja i oduvijek sam pronalazila dobrotu u ljudima, gdje god na svijetu se nalazila. Ovu nagradu posvećujem svima koji su mi bili nadahnuće da nastavim dalje i kipić posvećujem svima koji su dobri jedni prema drugima, bez obzira na sve", izjavila je u govoru zahvale.

U svijetu filma Chloe je prepoznatljiva po tome što se u njezinim pričama pojavljuju često neprofesionalni glumci, često pripadnici margina američkog društva, a sljedeći projekt na kojem radi je Marvelov film "Eternals".

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene