emotivni susret

Kralj Filip nakon pola stoljeća upoznao svoju polusestru: Izvanbračna kći njegova oca nije mogla suspregnuti suze

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon nekoliko burnih tjedana tijekom kojih je okončan dvadesetogodišnji skandal o utvrđivanju očinstva u kraljevskoj obitelji, belgijski kralj Filip u petak je upoznao svoju polusestru.

Belgijski monarh se konačno, nakon pola stoljeća susreo sa svojom polusestrom, prenijeli su svjetski mediji.

Novoimenovana princeza Delphine de Saxe-Cobourg, donedavno poznata kao Delphine Boël, izvanbračna je kći bivšega belgijskog kralja Alberta. "Prvi smo se put sastali 9. listopada u dvorcu Laeken, službenoj rezidenciji kraljevske obitelji. Bio je to topao susret", rekli su novinarima kralj i princeza.

Prošli je mjesec belgijski sud presudio u korist princeze Delphine te ju je i službeno priznao kao kćer bivšega kralja Alberta II., premda je on to godinama nijekao.

Glasine o vezi između kralja Alberta i majke princeze Delphine, Sibylle de Selys Longchamps, kružile su godinama, no Albertova se djeca nikada dosad nisu upoznala.

"Ovaj dug i sadržajan razgovor omogućio nam da se bolje upoznamo. Razgovarali smo o svojim životima i o zajedničkim interesima", rekli su kralj Filip i princeza Delphine, dodajući da će se "nastaviti družiti na obiteljskim okupljanjima".

Princeza Delphine sedam je godina vodila sudsku bitku da bi je kralj priznao kao svoju kćer. Albert II. u siječnju je konačno pristao na DNK test koji je pokazao da je Boëlin biološki otac.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene