Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u petak su otvorene 66. Dubrovacke ljetne igre.


Tradicionalnim podizanjem zastave Libertas i Himnom slobodi, u petak navečer otvorene su 66. po redu Dubrovačke ljetne igre.

Vezani članci Pedro Pascal Naočiti glumac iz najgledanijih serija stigao u Lijepu Našu, s njim je i kolega poznat po bizarnom ponašanju? Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

Ceremoniji otvaranja nazočili su brojni uzvanici, među njima i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Oduševljena sam. Živimo u slobodnom Dubrovniku u kojem svatko svakom može sve reći. Nastojat ću promovirati Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre gdje god budem išla", rekla je Grabar Kitarović.

Ceremonija otvaranja ove godine razlikovala se uvelike u odnosu na prijašnje godine. Tako režiju potpisuje Ivan Miladinov - televizijski, a ne kazališni redatelj. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je takav spoj modernog i klasičnog.

"Ovo je bilo moderno, ali i klasično. Igre pokazuju jednu novu vitalnost, čestitam Upravi Festivala, pokazali smo svima kako je zaista riječ o središnjem kulturnom događaju u Hrvatskoj", rekao je Vlahušić.

Zatvaranje 25. kolovoza

Odstupanje od tradicionalnog otvaranja manifestacije uoči same ceremonije komentirao je i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

''Mi promišljamo Dubrovačke ljetne igre budućnosti. Mi promišljamo može li Dubrovnik podnijeti ovakav način života, ovaj broj turista preko ljeta itd. U tom smislu i Igre su ove godine ponudile jedan multimedijalni naglasak u kojem se prožima glazba i tekst, a u ključnim trenucima i svjetlo, odnosno tzv. 3D mapiranje'', rekao je uoči otvaranja intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

Inače, do 25. kolovoza, kada je zatvaranje Dubrovačkih ljetnih igara, publiku očekuje 70-ak programa, od predstava, izložbi, koncerata do baletnih izvedbi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook