Mačak Cotton pronađen je u zabrinjavajućem stanju, a njegov oporavak urodio je čudom.

Galerija


Cotton je bio zapostavljen, bolestan i slijep kada su ga s ulice udomili u azil "Animal Friends Project". Cotton je bolovao od šuge, a prekrivale su ga i grinje pa nije mogao niti otvoriti oči. Zbog toga je bio i pothranjen jer si nije mogao pronaći hranu.

Vezani članci Ptičje gnijezdo Na prozoru mu niknulo ptičje gnijezdo, a njegov potez mnogima vratio vjeru u ljude Klokan, mačka i svraka Australija je puna opasnih životinja, ali i najvećih maza na svijetu

Nakon prihvaćanja u azil, Cotton je dobio svu pažnju koju zaslužuje, uključujući antibiotike, kremice i obilne obroke. "Postepeno smo vidjeli kako se njegovo napeto tijelo opušta. Na kraju je uspio i odmarati bez da se previše grebe", prepričava Carmen Morales Weinberg, osnivačica azila.

"Mačke poput Cottona ovise o ljudskoj dobroti jer ne mogu same tražiti pomoć. Sigurna sam da je pored njega prošlo puno ljudi, ali mu nisu odlučili pomoći jer je izgledao jako bolesno. On je samo čekao da mu netko pruži priliku", dodaje Carmen.

Oporavak je trajao nekoliko mjeseci, a veterinari nisu bili sigurni hoće li Cotton progledati jer su mu oči bile slijepljene. No, jednog dana Cotton je uspio otvoriti oči i osvojiti cijeli svijet, a u galeriji možete provjeriti zašto. Na fotografijama su skupljeni prizori iz svih etapa njegovog oporavka pa upozoravamo da ima i nekih vrlo potresnih.