Mozambička pljujuća kobra zna glumiti da je mrtva kada se nalazi u opasnosti (FOTŽO: Screenshot)
Mozambička pljujuća kobra zna glumiti da je mrtva kada se nalazi u opasnosti (FOTŽO: Screenshot)

Premda proces naizgled djeluje beskrajno jednostavno, ne bismo se u to upuštali, hvala lijepo.


Gotovo pola milijuna ljudi je tijekom ponedjeljka na Redditu pogledalo fascinantnu snimku koja otkriva kako afrički profesionalci uklanjaju zmije koje predstavljaju opasnost za naseljena mjesta.

Vezani članci Čegrtuša ''Osjećali smo se kao taoci u vlastitom domu'': Na pragu ih dočekala čegrtuša i zapriječila im prolaz Životinje u dvorištu U dvorištu postavila hranilicu i kameru pa se šokirala kad je otkrila da ima pravi zoološki vrt

Tehnika naizgled djeluje beskrajno jednostavno, međutim može biti smrtonosna za nekoga tko u detalj ne zna mu je točno za činiti.

Uključuje stajanje zmiji na rep, mahanje rukama i masažu, sve u svrhu zbunjivanja životinje i težnje da ju se baci u svojevrsni hipnotički trans.

Vjerojatno govorimo o toničkoj imobilnosti, što je stanje paralize koje određene životinje posjeduju kako bi odagnale od sebe predatore kada se nađu u životnoj opasnosti.

Pretvarati se da je mrtva zna i mozambička pljujuća kobra, jedna od najopasnijih zmija u Africi, pa slutimo da je zapis nastao upravo u južnom predjelu kontinenta. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju