Mozambička pljujuća kobra zna glumiti da je mrtva kada se nalazi u opasnosti (FOTŽO: Screenshot)
Mozambička pljujuća kobra zna glumiti da je mrtva kada se nalazi u opasnosti (FOTŽO: Screenshot)

Premda proces naizgled djeluje beskrajno jednostavno, ne bismo se u to upuštali, hvala lijepo.


Gotovo pola milijuna ljudi je tijekom ponedjeljka na Redditu pogledalo fascinantnu snimku koja otkriva kako afrički profesionalci uklanjaju zmije koje predstavljaju opasnost za naseljena mjesta.

Vezani članci Mačka u nevolji Uhvatili ljubimce u neprilikama pa su samo snimali i gledali kako će se izvući Zmija u plafonu Prekinuli nastavu jer su u stropu spazili divovsku zmiju, a onda je uslijedio kaos

Tehnika naizgled djeluje beskrajno jednostavno, međutim može biti smrtonosna za nekoga tko u detalj ne zna mu je točno za činiti.

Uključuje stajanje zmiji na rep, mahanje rukama i masažu, sve u svrhu zbunjivanja životinje i težnje da ju se baci u svojevrsni hipnotički trans.

Vjerojatno govorimo o toničkoj imobilnosti, što je stanje paralize koje određene životinje posjeduju kako bi odagnale od sebe predatore kada se nađu u životnoj opasnosti.

Pretvarati se da je mrtva zna i mozambička pljujuća kobra, jedna od najopasnijih zmija u Africi, pa slutimo da je zapis nastao upravo u južnom predjelu kontinenta. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju