Pas imena Whiskey težak 82 kilograma zadao je velike glavobolje vlasnicima kada je skočio na nadstrešnicu kuće.


Vatrogasci su spasili psa u Spring Lake Parku u blizini Minneapolisa, u državi Minnesoti u SAD-u. S nadstrešnice kuće na koju se popeo spustili su 82 kilograma teškog bernardinca imena Whiskey.

Vezani članci Bernski planinac, ilustracija Nesreća u Istri: Šestogodišnje dijete teško ozlijeđeno u igri sa psom, zadržano na bolničkom liječenju Spašavanje psa u Maloj Paklenici Oglušio se na upozorenja pa ugrozio život svom psu, spašavali ga HGSS-ovci: Bio je dehidriran i ozlijedio je šapu

Majka vlasnika kuće u Spring Lake Parku, nedaleko od Minneapolisa, bila je zadužena da pazi na kuću i psa dok joj je sin odsutan. Međutim, samo trenutak nepažnje trebao je da nestašni Whiskey iskoči kroz prozor na katu, na nadstrešnicu ulaza u kuću, javlja AP.

U pomoć je pozvala policiju koja joj je pokušala pomoći u tome da psa namami natrag kroz prozor. Ali uplašena životinja nije se htjela pomaknuti s mjesta. Stoga su policajci u pomoć pozvali vatrogasce koji su do psa došli pomoću ljestava.

Jedan vatrogasac na ljestvama i dvojica u unutrašnjem dijelu kuće, uz prozor kroz koji je iskočio kućni ljubimac, uspjeli su na kraju spasiti životinju.