Anđeo imena Holt (FOTO: Facebook/Janaye Colt)
Anđeo imena Holt (FOTO: Facebook/Janaye Colt)

Holt zna upozoriti na napadaje, prepoznati kada će doći do nesvjestice, ali i donijeti lijekove.


Amerikanka imena Janaye pretrpjela je svojedobno traumatsku ozljedu mozga zbog čega danas ostaje bez svijesti, ali i proživljava grozne napadaje tijekom kojih udara glavom o pod.

Budući da svaki od tih udaraca može po nju biti fatalan, Janaye je presretna što uz sebe ima Holta, mješanca vajmarskog pričara i engleskog labradora koji o njoj brine 24 sata na dan.

Holt, naime, podmeće svoje tijelo ispod nje svaki puta kada dođe do novog napadaja, a naučio je i čitav niz drugih stvari koje Janaye pomažu da preživi.

Holt tako zna i upozoriti na napadaj, prepoznati kada će doći do nesvjestice, ali i donijeti joj lijekove, lizati je dok ne dođe k svijesti ili osluškivati otkucaje srca.

Zanimljivo, Janaye je Holta sama svemu tome naučila unutar godinu i pol dana, a njezino znanje objašnjava podatak da je godinama dresirala vojne pse.

"Uvijek gleda u mom smjeru i pazi je li sa mnom sve u redu. Više ni sama ne znam koliko mi je puta spasio život", napisala je uz sljedeći video Janaye, djevojka silno zahvalna svom četiri godine starom zaštitniku.