Gizmo je pretjerao, ali veće štete nije bilo (FOTO: YouTube/Screenshot)
Gizmo je pretjerao, ali veće štete nije bilo (FOTO: YouTube/Screenshot)

Premda im manje količine živote neće dovesti u opasnost, mačke i pse bi svakako trebalo držati miljama daleko od konoplje, kažu informacije na stranici jedne veterinarske postaje.


Trenutak nepažnje, odnosno dvadesetak minuta na koliko su tegle sa stabljikama konoplje bile sklonjene na balkon, bilo je dovoljno da se dvije mačke gospođe iz Massachusettsa oduzmu od utjecaja psihoaktivnih tvari te biljke.

Vezani članci Zapaljeni rep Mački se zapalio rep, njezina reakcija postala hit na društvenim mrežama Mazne živine Preslatke živine ne mare za bonton, mazit će se baš kada to njima odgovara

Mačka imena Gizmo marihuana je pogotovo ošamutila, što ukazuje da je radoznalica žvakala biiljke sve dok se nije srušila sa šapa.

Srećom, svršetak videa je potvrdio da se ljepotan pridigao, što navodi na zaključak da nije bilo potrebe poći veterinaru.

Mačke i pse bi trebalo držati podalje od konoplje, međutim ako je za u potpunosti vjerovati informacijama koje smo pronašli na stranici jedne američke veterinarske postaje, nema potrebe za dramom ako se ipak nekim slučajem biljke dočepaju.

Intoksikacija pri manjim količinama obično nestaje u razdoblju do 12 sati, te u suštini životinju treba imati na oku kako se ne bi ozlijedila ukoliko ima problema s koordinacijom.

Također je nužno pripaziti da ne dehidrira, ali i poći liječniku da je natjera na povraćanje ukoliko je progutala puno i previše.