Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Zmije nisu krvožedni monstrumi i često ih se potpuno krivo prikazuje u medijima što kod neupućenih izaziva paniku i paranoju", tvrdi otac djevojčice i vlasnik dva mrežasta pitona.


Bez obzira kakvo mišljenje imali o zmijama, plaše li vas ti gmazovi ili ne, Londončanin Ed Taoka ih obožava i presretan je što je ljubav prema tim životinjama prenio i na svoju četiri godine staru kćer.

Vezani članci Zlostavljanje životinja kod Daruvara Jezive uznemirujuće snimke iz sela kod Daruvara: Muškarac divljački udara pse, inspekcija mu ih nije oduzela Mačke pingvini Mačke umislile da su pingvini, a vlasnici im ne žele pokvariti zabavu

Taoka posjeduje dva mrežasta pitona, Sonny i Cher, te povremeno na svom YouTube kanalu objavljuje kako izgleda suživot s tim nesvakidašnjim kućnim ljubimcima.

U posljednjem je nastavku prikazao druženje kćeri i Cher uz televizijski program, čime je izazvao podijeljena mišljenja internetske publike.

Naravno, u pristustvu tri i pol metra dugačke zmije mnogi su prepoznali opasnost za život djevojčice, no na kritike zabrinutih ljudi Taoka je mirno odgovorio:

"Zmije nisu krvožedni monstrumi i često ih se potpuno krivo prikazuje u medijima što kod neupućenih izaziva paniku i paranoju. Cher i Sonny su vrlo nježni i smireni pitoni, a ove snimke ističu njihovu pravu prirodu, kako se ponašaju kada se o njima brine kako treba", napisao je.