Grozno...

Zubar iz noćne more napokon ostao bez posla zbog snimke koju je sam snimio i poslao prijateljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki zubar u velikim je problemima nakon što je snimio i poslao sliku neetična ponašanja.

Svi oni koji se boje zubara povremeno naiđu na priče koje potvrde njihove najgore strahove, a ovo je jedna od njih. Naime, zubar Seth Lookhart iz Aljaske (SAD) snimio se kako uspavanoj pacijentici vadi zub dok se vozi na hoverboardu. Nakon vađenja zuba odvozio je i pobjednički krug, a snimku je poslao prijateljima, hvaleći se da je to ''novi standard zubne medicine''.

Snimka je sama po sebi bila dokaz nekoliko neetičnih postupaka, od snimanja pacijentice bez njezine dozvole do izvođenja zahvata na nesiguran način, no ona je samo potaknula istragu zbog koje je na kraju optužnica protiv zubara imala 46 točaka.

Neke od točaka optužnice obuhvaćaju i pronevjeru novca jer je osiguranim pacijentima naplaćivao anesteziju pet puta više nego onima koji su mu plaćali na ruke, pa je samo od anestezije u četiri godine dobio oko dva milijuna dolara.

Zubar je priznao krivnju za svih 46 točaka optužnice te se njegov odvjetnik javno ispričao žrtvi na suđenju, napominjući da se i sam unio u lice svojem klijentu kad ga je odlučio zastupati i jasno mu dao do znanja da ne odobrava njegove postupke.

Kaznu za svoja djela dobit će u travnju, a u nastavku možete pogledati sporni video koji je pokrenuo cijelu istragu.