Dmitro Haladzi bez problema na leđimka može ponijeti konja, u ovom slučaju teškog 450 kilograma (FOTO: YouTube/Screenshot)
Dmitro Haladzi bez problema na leđimka može ponijeti konja, u ovom slučaju teškog 450 kilograma (FOTO: YouTube/Screenshot)

Haladzi je, između ostaloga, čovjek koji uz pomoć samo jedne ruke može iznad glave podići kamen težak 152 kilograma!


Dmitro Haladzi za 38 godina života stekao je puno nadimaka. Superman, Herkul, Hulk... sva ta imena mediji vežu uz njega, a razlog tome je činjenica da govorimo o nevjerojatno snažnom čovjeku.

Vezani članci Koronavirus u Kijevu Bacili neiskorištena cjepiva protiv korone jer se liječnici nisu pojavili na dogovorenim terminima: "To je vrlo loše, ali nema druge opcije" Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Ukrajina zabranila registraciju ruskih cjepiva protiv korone: "To je hibridno rusko oružje!"

Neki idu tako daleko da ga nazivaju i najsnažnijim, što i ne čudi budući da taj Ukrajinac, između ostaloga, na leđima može nositi odraslog konja teškog pola tone.

Štoviše, na Wikipediji se ističe podatak da je u Guinnessovu knjigu upisan kao vlasnik čak 63 rekorda, među kojima jedan kaže da je Haladzi svojedobno uspio jednom rukom podići iznad glave kamen težak 152 kilograma iznad glave.

Impresivno, zar ne? Dojmljive je i životne biografije taj nekadašnji prvak Ukrajine u powerliftingu. Na istoj se stranici navodi da je kao dijete ostao teško opečen nakon što se čajnik s kipućom vodom prevrnuo na njega.

Spasili su ga pomoću sedam operacija i 12 transfuzija krvi, što je u konačnici dovelo do toga da je sa šest godina ponovno učio hodati.

No da ne idemo nadaleko i naširoko, predlažemo da u nastavku pogledate sljedeći video jer će vam u njemu biti dočarano o kakvom je snagatoru riječ.