Papagaj Marko
Papagaj Marko Foto: Damir Skok/Facebook

Papagaj je pobjegao iz stana i zabavio sve pustolove koji su ga pokušavali uhvatiti.


Papagaj Marko zadao je glavobolje vatrogascima koji su ga pokušali skinuti s vrhova stabala u Zagorskoj i Ivanečkoj ulici na Črnomercu. Vatrogasci su uspjeli uhvatiti papagaja tek kad je sletio na zgradu u Zlatarskoj ulici.

Vezani članci Vodostaj u Kosinju - 5 Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..." Goran Franković Vatrogasni zapovjednik iz Gline: "Svaki dan se vraćamo, mislili smo da ćemo biti gotovi. Jako je opasno"

Šarena ara pobjegla je iz stana i cijeli dan obilazila vrhove stabla po susjednim ulicama, a na kraju je konačno sletio na zgradu i omogućio pristup vatrogascima koji su ga uspjeli uhvatiti i predati vlasniku.

U statusu objavljenom na Facebooku, uz slike akcije spašavanja, stoji i komentar: ''Marko, sunce ti žarko!
Tako se zove ara koja je danas zadala glavobolju svojem vlasniku, nama i vatrogascima. Cijeli je dan provela na vrhovima borova u Zagorskoj i Ivanečkoj ulici. Svi smo strpljivo čekali da doleti do neke zgrade kojoj mogu prići vatrogasci. Strpljen spašen! Ovaj put i doslovno! Kad je Marko sletio na krov zgrade u Zlatarskoj 12, vlasnik je preuzeo papagaja uz pomoć vatrogasaca.''