Zabunu je u posljednji trenutak uočio obdukcijski patolog (FOTO: Profimedia)
Zabunu je u posljednji trenutak uočio obdukcijski patolog (FOTO: Profimedia)

Prema postoji mogućnost da govorimo o novom slučaju katalepsije, liječnici još uvijek šute dok ne dobiju na uvid apsolutno sve nalaze.


Gonzalo Montoya Jimenez, 29-godišnji zatvorenik koji je u nedjelju ujutro proglašen mrtvim, i to od čak trojice liječnika, nalazi se na odjelu intenzivne njege u bolnici u Gijonu nakon što se "probudio" točno uoči početka obdukcije.

Vezani članci Bojan Zlatanović Tužna vijest: Preminuo bubnjar omiljenog regionalnog benda, bolovao je od koronavirusa Kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić izrazio sućut SPC-u u povodu smrti patrijarha Irineja

Kako je došlo do tako teškog gafa, još uvijek se istražuje, no priča kaže da je Jimenez pronađen u zatvorskoj ćeliji u Villaboni u besvijesnome stanju, pa "spakiran" u crnu vreću za pokojnike nakon što su ga pregledala dvojica zatvorskih liječnika.

Da je "mrtav", nedugo je potom potpisao i njihov kolega kojeg je poslao sud, međutim zabunu je u zadnji čas uočio obdukcijski patolog koji je gotovo već započeo s utvrđivanjem uzroka smrti.

Patolog je primijetio da Jimenez otežano diše, pa o svemu obavijestio liječnike koji su muškarca prebacili u bolnicu na odjel intenzivne njege.

Premda još uvijek nije rečeno od čega mu je pozlilo, španjolski mediji prenose da mu je stanje ipak stabilno te da se uz njega nalaze članovi obitelji koji su prethodno obaviješteni da je preminuo.

Zasad se nagađa da govorimo o novom slučaju katalepsije, odnosno da je do zabune došlo jer pacijentovo tijelo bilo potpuno ukočeno i zgrčeno uz užasno slabo, gotovo neprimjetno bilo.