Pravosudni skandal

Sudac pokušao utjecati na porotu u korist optužene: Obratio mi se Bog i kazao mi da je nevina

Sudac Jack Robinson mogao bi se naći na udaru državne komisije (FOTO: Profimedia)
Sudac Jack Robinson mogao bi se naći na udaru državne komisije (FOTO: Profimedia)
Isti se sudac jedanput već našao na udaru komisije, ali se iz tog skandala izvukao s ukorom.

Teksaški okružni sudac Jack Robinson našao se u središtu skandala zato što je nedavno pristupio poroti s opaskom da mu se obratio Bog i poručio mu da je optužena nevina.

Da čuje glasove u glavi, potvrdio je nešto kasnije kada se porotnicima ispričao uz objašnjenje da uvijek učini onako kako Bog od njega traži, no suđenje Gloriji Romero-Perez (32) srećom ipak nije pretvoreno u farsu jer okupljeni ljudi u tom pravosudnom tijelu nisu povjerovali da je Robinson u vezi s "višim sudom".

Dapače, porotnici su Gloriju Romero-Perez, optuženu da je podvodila svoju 16-godišnju nećakinju, strpali u zatvor na 25 godina, čime je okončan slučaj koji je potresao gradić Budu.

Sudac Robinson se uoči samog čitanje presude izuzeo, međutim sve govori da bi njegovo ponašanje moglo ponovo pokrenuti istragu državne komisije.

S jednom se Robinson u prošlosti već susreo, pa prošao s ukorom jer je 2009. godine poslao u zatvor na 30 dana muškarca koji ga je u WC-u nazvao budalom bijesan zbog presude vezane uz skrbništvo nad djetetom.

Budući da je do verbalnog incidenta došlo izvan sudnice, naravno da Robinson nije imao pravo tako odlučiti, pa je dotični gospodin pušten na slobodu dva dana kasnije.