Rebecca Black
Rebecca Black Foto: MsRebeccaBlack/Twitter

S 13 godina postala je neslavna, a na društvenim je mrežama opisala traume s kojima se nosi.


Rebecca Black pojavila se kao grom iz vedra neba prije 9 godina kada je na YouTubeu osvanula njezina prva pjesma ''Friday''. Tada 13-godišnja djevojka postala je predmet ismijavanja ljudi iz cijelog svijeta koji su njezinu pjesmu prozvali ''najgorom pjesmom svih vremena''.

Vezani članci Maske Zaštitne maske iz kućne radinosti postaju sve kreativnije, ali nismo sigurni koliko će im pomoći Rebecca Black Godinama su joj se rugali, a sad svi žele biti njezini prijatelji jer je stasala u ljepoticu

Pjesma objavljena 10. veljače 2011. godine u samo dva mjeseca skupila je 100 milijuna pregleda, a uklonjena je s interneta u lipnju iste godine kada je imala oko 167 milijuna pregleda. Pjesma je uklonjena zbog pravnih sukoba s produkcijskom kućom, no vraćena je na YouTube u rujnu 2011. i od tada skupila 139 milijuna pregleda.

Povodom 9. godišnjice objave neslavnog videa, Rebecca je na društvenim mrežama podijelila poruku u kojoj opisuje zlostavljanje koje je uslijedilo nakon što je postala neslavna te kako se od tada bori protiv depresije. 

U objavi je napisala: ''Prije 9 godina na internetu je objavljena pjesma ''Friday''. Više od svega, voljela bih razgovarati s 13-godišnjom Rebeccom koja je bila užasno posramljena i u strahu od cijelog svijeta. Voljela bih razgovarati s 15-godišnjom Rebeccom koja nije mogla govoriti o depresiji s kojom se borila. Sa 17-godišnjom Rebeccom koju su u školi gađali hranom. S 19-godišnjom Rebeccom kojoj su gotovo svi producenti i autori rekli da nikada neće raditi s njom. Kvragu, s Rebeccom od prije nekoliko dana koja se osjećala odvratno kad se pogledala u ogledalo! Pokušavam se podsjetiti da je svaki dan nova prilika za mijenjanje stvarnosti i podizanje raspoloženja. Ne definira vas jedan izbor ili stvar. Vrijeme liječi sve i nikad nije prekasno početi s oporavkom'', napisala je 22-godišnja Rebecca Black.

Osim što je danas neprepoznatljiva, Rebecca je 2019. godine objavila i nekoliko pjesama na koje može biti ponosna, a možete ih poslušati u nastavku.