Ventina, ovako izgleda kraj u kojem je pijani turist lutao (FOTO: Profimedia)
Ventina, ovako izgleda kraj u kojem je pijani turist lutao (FOTO: Profimedia)

Nacvrcani turist imao je ludu sreću što je u mraku uspio ugledati lokal u koji se sakrio od zime.


Estonski turist, kojeg je talijanski list La Stampa predstavio samo kao Pavela, završio je prije nekoliko dana na 2400 metara nadmorske visine u Alpama nakon što je pijan promašio ulicu koja je vodila natrag do hotela u skijaškom odmaralištu Cervinia. 

Vezani članci Let (Foto: Screenshot/YouTube) Adrenalinsko spuštanje niz planinu od kojeg bi nekima moglo stati srce Operacija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Francuzu (20) napadnutom u Splitu nisu uspjeli spasiti ušku: "Sjedio je ispred bolnice s komadom uha u čaši i plakao”

Otišao bi neumorni Pavel u gluho doba noći još dalje (više), no srećom je putem naletio na lokal naziva Igloo u koji je provalio kako bi se sklonio sa zime.

Pronašli su ga ujutro djelatnici lokala kako spava skvrčen na klupici uz bocu vode, pa su obavijestili vatrogasce i policiju da mogu prekinuti s potragom u kojoj su sudjelovali i dronovi.

Budući da se Cervinia nalazi na točno dvije tisuće metara nadmorske visine, lako je izračunati da je Estonac otišao gotovo pola kilometra u vis, i to u ledenim uvjetima u mrklome mraku, po strmini i bez ikakve opreme.