Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalne vlasti odlučile su educirati ljude koji odbijaju nositi maske.


Indonezijske vlasti naredile su pojedincima koji su prekršili zakon o obveznom nošenju maski da kopaju grobove za žrtve koronavirusa, izvještava Jakarta Post. Osam osoba iz istočne Jave tako je poslužilo kao upozorenje svima onima koji se ne pridržavaju mjere obveznog nošenja zaštitnih maski.

Vezani članci Lica junakinja I junaci imaju granice: Zdravstveni djelatnici su na rubu sloma, njihova lica govore tisuću riječi Maske Zaštitne maske iz kućne radinosti postaju sve kreativnije, ali nismo sigurni koliko će im pomoći

Prema tamošnjem zakonu, svi oni koji krše ovu mjeru dužni su platiti odštetu ili sudjelovati u javnim radovima. Kako trenutačno vlada nestašica kopača grobova te ih u mjestu Gresik radi samo troje, lokalne vlasti procijenile su da će ovaj oblik kazne istovremeno biti edukativan svima onima koji odbijaju nositi maske i biti koristan za zajednicu.

U Indoneziji trenutačno ima više od 220.000 oboljelih od koronavirusa i više od 9000 preminulih, a najpogođenija je upravo istočna Java s više od 2800 smrtnih slučajeva.