Za sada samo na jednom mjestu

Novi eksperiment diva brze hrane: Pokrenuli prodaju prvog veganskog burgera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McDonald's, div industrije brze hrane, planira napraviti svoj prvi veganski burger. McVegan je novi burger koji ne sadrži meso. Baziran je na soji, a za sada se poslužuje samo u jednoj poslovnici u Finskoj.

McVegan, prvi veganski burger koji je napravio McDonald's, počeo se u četvrtak prodavati u jednom restoranu u Temperi u Finskoj. Pokusna prodaja trajat će do kraja studenog. Ako se projekt pokaže uspješnim, mogao bi se proširiti i na druge poslovnice, izvještava Plant Based News.

Ovo nije prvi put da je McDonald's eksperimentirao. Naime, ta je kompanija 20 godina u Hrvatskoj proslavila s burgerom inspiriranim 'hrvatskim' okusima.

Christoffer Rönnblad, direktor marketinga McDonald'sa u Finskoj, rekao je da je reakcija na McVegan bila pozitivna. "S velikim zanimanjem pratimo reakcije i sretni smo kada primimo svaki komentar", rekao je te dodao da je to "svrha testiranja".

Neovisno o ishodu testiranja, potvrdio je Rönnblad, McDonald's će nastaviti s proširivanjem svoje ponude jela koja ne sadrže meso. "Veganski burger zahtijeva dugotrajno razvijanje. Mi smo strastveni kada je u pitanju razvijanje burgera koji imaju dobar okus."