Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

McDonald's, div industrije brze hrane, planira napraviti svoj prvi veganski burger. McVegan je novi burger koji ne sadrži meso. Baziran je na soji, a za sada se poslužuje samo u jednoj poslovnici u Finskoj.


McVegan, prvi veganski burger koji je napravio McDonald's, počeo se u četvrtak prodavati u jednom restoranu u Temperi u Finskoj. Pokusna prodaja trajat će do kraja studenog. Ako se projekt pokaže uspješnim, mogao bi se proširiti i na druge poslovnice, izvještava Plant Based News.

Vezani članci Obračun u Mc Donald\'su (Foto: Instagram/bxbyness) Brutalna tučnjava u restoranu brze hrane: Obrušila se na duplo veću zaposlenicu, pa gorko požalila PR McDonald's uvodi posluživanje za stolom - naručite, sjednite i uživajte!

Ovo nije prvi put da je McDonald's eksperimentirao. Naime, ta je kompanija 20 godina u Hrvatskoj proslavila s burgerom inspiriranim 'hrvatskim' okusima.

Christoffer Rönnblad, direktor marketinga McDonald'sa u Finskoj, rekao je da je reakcija na McVegan bila pozitivna. "S velikim zanimanjem pratimo reakcije i sretni smo kada primimo svaki komentar", rekao je te dodao da je to "svrha testiranja".

Neovisno o ishodu testiranja, potvrdio je Rönnblad, McDonald's će nastaviti s proširivanjem svoje ponude jela koja ne sadrže meso. "Veganski burger zahtijeva dugotrajno razvijanje. Mi smo strastveni kada je u pitanju razvijanje burgera koji imaju dobar okus."