Ibrahim Sedef (Foto: Screenshot/YouTube)
Ibrahim Sedef (Foto: Screenshot/YouTube)

Turski medar odlično je doskočio problemu glednih medvjeda koji su mu krali zalihe i pretvorio ih u marketinški alat.


Ibrahim Sedef je medar iz Turske koji je imao mnoge neprospavane noći jer su mu medvjedi noću uništavali košnice i zalihe meda. Ibrahim im prvo pokušao doskočiti gladnim medvjedima tako što je postavio zaštitu oko meda, no niti to nije pomoglo pa je osim gubitka meda pretrpio i materijalnu štetu.

Vezani članci Brian Mock (Foto: Instagram/brianmockart) - 8 Smeće je samo društveni konstrukt, njemu služi kao materijal za umjetnička djela Medvjed krade paket (Foto: Screenshot/YouTube) Medvjedi su postali opasno snalažljivi, sad kradu i dostavljene pakete

Nakon toga Ibrahim se okrenuo noćnim kamerama i pokušao naučiti nešto iz medvjeđeg ponašanja što bi mu pomoglo u borbi protiv njih, no onda je dobio odličnu ideju. Umjesto da ih pokušava odgovoriti od konzumiranja meda, postavio im je stol s uzorcima i pretvorio ih u degustatore.

Snimku degustacija je kasnije podijelio s medijima pa je tako dobio i besplatnu reklamu. Naime, pokazalo se da medvjedi imaju vrlo skup ukus pa tako najviše uživaju u medu Anzer čija cijena doseže i tisuću kuna za jedan kilogram.

Snimku turskog medara čija snimka medvjeda degustatora obilazi internet možete pogledati u nastavku.