Još jedna stvar koja je podijelila ljude na društvenim mrežama.

Galerija


Društvenim mrežama kruži naizgled jednostavan matematički problem koji je uspio zaratiti cijeli internet. Riječ je o zadatku u kojem je moguće dobiti dva rezultata, ovisno o redoslijedu izvršavanja operacija.

Vezani članci Ljigavci s društvenih mreža Cure iz cijele regije prokazale ljigavce koji im šalju neželjene poruke, većini treba stručna pomoć Sirni izazov (Foto: Screenshot/YouTube) Roditelji se zabavljaju bacanjem kriški sira na djecu, neki misle da su pretjerali

Odgovori na zadatak mogu biti 1 ili 16, a čini se da su i matematičari podijeljeni oko toga imaju li zagrade prednost pri rješavanju zadataka. U prikazanom zadatku neki prvo pomnože 2 i 4 (rezultat zagrade), dok drugi izračunaju zagradu i uklone zagradu oko dobivenog broja te nastave računati po hijerarhiji računskih operacija.

Ovaj zadatak doveo je do velikih podjela, no čini se da su uvjerljiviji bili glasovi koji tvrda da je rezultat 1. U galeriji prenosimo argumente obiju strana pa svakako provjerite na kojoj ste strani povijesti.