Atlas je najsiaknutije dijete tvrtke Boston Dynamics (FOTO: YouTube/Screenshot)
Atlas je najsiaknutije dijete tvrtke Boston Dynamics (FOTO: YouTube/Screenshot)

Ako robot Atlas već sada tako strelovito napreduje, s pravo se pitamo kako će izgledati kroz desetljeće ili dva.


Ukoliko strahujete da će jednoga dana umjetna inteligencija nadjačati ljudsku, da ćemo i u ostalim sferema postati potpuno inferiorni robotima, budućnosti prikazane u kultnom filmskom serijalu Terminator, eto videa uz koji se nećete osjećati nimalo ugodno.

Vezani članci Atlas tradicionalnih okusa - 1 Predstavljen Atlas tradicionalnih okusa, a kuhar otkrio što najviše vole jesti Vatreni Edward Furlong Dječak iz filma ''Terminator'' uhvaćen s kraljem pornofilmova: Fotka postala viralna, prozvali je najtužnijom

Naime, tvrtka Boston Dynamics je ponovo dokazala da zapanjujućim koracima napreduje u razvijanju svojih potencijalnih "I'll be back" strojeva, odnosno da je njezino najistaknutije dijete imena Atlas iz dana u dan sve savršenije.

Dapače, Atlas je toliko napredovao pri kretnjama da djeluje poprilično spreman za Olimpijske igre u Tokiju 2020., i to ne kao uslužna mašina, već kao istaknuti kandidat za neku od medalja u gimnastici. Ne vjerujete? Pazite ovo! A sve donedavno je tek učio hodati po neravnom terenu.