Lončarević na bunkeru dubokom četiri metra radi već 20 godina (FOTO: Screenshot)
Lončarević na bunkeru dubokom četiri metra radi već 20 godina (FOTO: Screenshot)

Lončarević je u pokojnoj državi čuvao zalihe plutonija, pa odatle vjerojatno i njegova opsesija vojnim sukobom svih sukoba.


Jakov Lončarević, muškarac u australskim medijima predstavljen kao Jugoslaven koji je davne 1979. godine preselio u Melbourne, pa se u međuvremenu nastanio u 337 kilometara udaljenom Minyipu, upravo je dospio u emisiju A Current Affair jer se već 20 godina priprema za rat.

Vezani članci Desecima milijuna prijeti glad - 3 Dramatično upozorenje UN-a - desecima milijuna ljudi zbog rata u Ukrajini prijeti glad. Ministrica Vučković otkrila kakvo je stanje u Hrvatskoj Suđenje ruskom vojniku - 2 Prvo suđenje za ratni zločin u Ukrajini: Ruski vojnik ubio muškarca, a udovici poručio - "Razumijem da mi nećete moći oprostiti, ali..."

Lončarević, naime, puna dva desetljeća gradi atomsko aklonište, a dosad je čak četiri metara dubok bunker opremio s 900 kilograma šećera, 200 kilograma riže i graha, šest tisuća litara vode, 40 kilograma praška za rublje, 200 pari čarapa, 200 gaća, 100 majica i 120 kilograma meda.

Od koga očekuje da će prvi započeti nuklearni obračun nije napomenuo, ali je reporteru Martinu Kingu otkrio da je sklonište izgradio pomoću 2500 vreća betona, 40 tona recikliranog čelika i 20 tona drveta.

Naveo je i to da je do danas iz kuće iznio preko 40 tisuća kanti zemlje, ali će po svemu sudeći na tome morati stati jer gubi bitku na bojištu sa susjedima.

Već umorni od toga da pretvara kraj u nešto nalik vojnom kompleksu, ishodili su od mjesnog odbora zabranu nastavka radova, pa najavili daljnje mjere bude li Lončarević, nekad u SFRJ čuvar zaliha plutonija, uporan u pripremi za vojni sukob svih sukoba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju