Jezive štikle (Foto: Instagram/matieresfecales)
Jezive štikle (Foto: Instagram/matieresfecales)

Nažalost, jezive štikle zasad su preskupe da bi postale samo dio kostima za Noć vještica, ali dizajneri rade na jeftinijoj verziji.


Kanadska marka Matieres Fecales, što u prijevodu znači "izmet", lansirala je jezive štikle boje kože koje izgledaju kao demonsko stopalo. Iza dizajna se kriju Hannah Rose Dalton i Steven Raj Bhaskaran, koji su svoj koncept prvo testirali objavom fotomontaže, a zbog velikog su interesa svoju ideju pretvorili u stvarnost.

Vezani članci Tatjana Jurić i Mia Kovačić (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Tatjanu Jurić nikada nismo vidjeli u izazovnijem izdanju, a na event je stigla u društvu lijepe Mije Standardi ljepote (Foto: groomandstyle.com) - 6 Ljudi iz cijelog svijeta prilagodili modele svojoj zemlji, pogledajte kako bi izgledali u Hrvatskoj

Koncept "demonskih štikli" prvo su objavili na Instagramu početkom 2018., a u razgovoru za Vogue izjavili su da je njihova ideja naišla na neobično velik interes na društvenim mrežama. "Mase se neće pomamiti za ovim cipelama. Nije da će ih sutra odjednom svi nositi, ali želimo da ih mase prihvate i ne gledaju na njih kao na nešto zastrašujuće ili jezivo", pojašnjavaju dizajneri.

Cijena neobičnih cipela iznosi oko 50.000 kuna, no dvojac se nada uskoro lansirati i nešto povoljniju verziju cipela, dostupniju običnim ljudima, dok će si skupe štikle za sada moći priuštiti samo najveći entuzijasti.