Turske vlasti u lovu su na hakere koji su pustili pjesmu, ali i na sve oni koji odobravaju takav potez.

Galerija


Nekoliko džamija u turskom gradu Izmiru doživjele su hakerski napad u kojem je umjesto molitve iz zvučnika odzvanjala pjesma ''Bella ciao'', simbol antifašističke borbe i otpora općenito. Društvenim mrežama šire se snimke iz Izmira na kojima se čini da snimatelji čak uživaju u promjeni, no turskim vlastima i religijskim vođama ovaj incident nije bio nimalo zabavan.

Vezani članci Rat u Armeniji Građani Armenije traže zaustavljanje agresije: "Moja kćer (9) je poginula kada su zapucali ili bacili bombu, ozlijeđeni su mi sin i supruga" U sukobima poginulo 16 vojnika Krvavi sukobi u Nagono-Karabahu: 16 vojnika ubijeno, više od stotinu ozlijeđeno, Crveni križ javlja da ima i civilnih žrtava

Osim što je pokrenuta istraga protiv onih koji su upali u zvučni sustav i pustili pjesmu, turske vlasti obrušavaju se i na sve koji su objavili snimku na društvenim mrežama i ''podržali ili hvalili'' puštanje pjesme jer takvo ponašanje vide kao ''javno narušavanje religijskih vrijednosti''.

Unatoč upozorenjima i prijetnjama, snimke se nisu prestale širiti društvenim mrežama, a neke od njih možete pogledati u nastavku.