Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomoći do određene mjere ima i bez upotrebe raznih zaštitnih krema.


Ukoliko ste ikada imali osjećaj da privlačite komarce poput magneta, mnogo više nego ljude koji se nalaze u vašoj neposrednoj blizini, stručnjaci kažu da niste to umislili, odnosno da doista postoje razlozi zašto su im pojedine osobe privlačnije za slijetanje i sisanje krvi.

Vezani članci Pseći zubi Postoji cijela zajednica posvećena šašavim slikama psećih zuba, možda nasmiju i vas Vukovi u Lici - 5 Ličani strahuju od divljih zvijeri: "Treba nam puno pasa, ali vuk je ipak pametnija životinja"

Pogledajmo u nastavku do kojih su spoznaja došli novinari Tech Insidera na temelju informacija objavljenih pri Američkom zavodu za zdravstvo i časopisu posvećenom medicinskoj entomologiji, što to daje tim malim napastima povode da izabiru baš vas.

Ubod komarca: 7 pomagača koji odmah uklanjaju svrbež i crvenilo

1) Otežano disanje

2) Pretilost ili trudnoća

3) Tjelovježba

4) Pivo

5) Krvna grupa 0

U čemu je štos? Komarce neodoljivo privlači ugljikov dioksid, ali i mliječna kiselina. Drugim riječima, pomoći do jedne određene mjere ima i bez upotrebe raznih zaštitnih krema, a kažu da bi trebalo čim češće skidati znoj sa sebe i izbjegavati pivo, kao i druga pića ispunjena mjehirućima.