Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petrinjci su u čudu gledali veliku pticu koja trči snježnim ulicama u njihovom gradu.


Ptica emu u središte Petrinje došla je iz obližnjeg izletišta Korablje Tišinić u kojem su objasnili da je pobjegla nakon što je vjetar srušio ogradu iza koje inače boravi.

Vezani članci Darinko Dumbović o istrazi USKOK-a - 1 USKOK provodi izvide oko Dumbovića, on krivi gradonačelnicu Komes: "Očito sam joj svakonoćna opsesija" Tomo Medved Medved najavio kad će se stanovnici kontejnera napokon moći vratiti u svoje kuće

''Vjetar je srušio ogradu njegove nastambe i emu je pobjegao. U roku od nekoliko sati ograda popravljena, a životinja je vraćena u svoju nastambu'', rekao je vlasnik izletišta za 24 sata.

Očito mu je bilo dosadno i ovo je bila idealna prilika za bijeg i malu avanturu. Bljuzga i snijeg mu nisu išli u prilog, jer se u nekoliko navrata poskliznuo i pao, a sve su snimili građani.

Emu je ptica trkačica smeđe boje, visoka do 1,7 m. Na snažnim, dugačkim nogama ima tri prsta. Ženka u gnijezdo snese 18 tirkizno zelenih jaja. Mužjak leži na jajima oko 52 dana i tijekom tog se vremena ne hrani. Može trčati i do 50 km na sat.