Australija
Australija Foto: YouTube/Screenshot

Australski premijer Scott Morrison morao se maknuti s tek posađenog travnjaka nakon što mu je to naredio vlasnik kuće usred tiskovne konferencije, a snimka tog događaja postala je viralna.


Morrison je posjetio Googong, predgrađe Canberre, kako bi najavio vladinu potporu za obnovu kuća i stambenu izgradnju u iznosu od 25.000 australskih dolara (oko 117.000 kuna) u sklopu gospodarskog paketa pomoći zbog koronavirusa, uoči lokalnih izbora idućeg mjeseca.

Vezani članci Pusta ulica u Adelaideu, prijestolnici Južne Australije, nakon što je uvedeno strogo zatvaranje Puste ulice na jugu Australije zbog putnika koji se vratio iz Britanije: "Morali smo poduzeti tu ekstremnu akciju" Nezgode Može li ljudska vrsta preživjeti izolaciju? Pogledajte što sve rade od dosade, neki su pošast za sebe

"Deset tisuća Australaca....", započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo tiskovnu konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji.

"Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!" povikao je vlasnik kuće.

"Naravno. Idemo se vratiti odatle", nespretno se izrazio premijer i brzo se povukao nekoliko koraka unazad.

"Hej ljudi, upravo sam tamo ponovno posadio", dodao je bradati muškarac. "Oprosti, prijatelju."

"Sve je u redu", odgovorio je Morrison pokazavši palac gore.

Australija ima mnogo manje slučajeva koronavirusa od većine drugih zemalja, ali je njezino gospodarstvo suočeno s prvom recesijom u gotovo 30 godina unatoč milijardama dolara vladine potpore.

Morrisonovo upravljanje pandemijom pridonijelo je daljnjem padu njegove popularnosti nakon što je već snažno kritiziran za vrijeme velikih požara u zemlji kada je otišao na odmor, pokazuje anketa Newspolla provedena za list The Australian, koja je objavljena prošli mjesec.