Ne sumnjamo da će se jednog dana doista moći letjeti u kadama od grada do grada, ali na to će još valjati pričekati (FOTO: YouTube/Screenshot)
Ne sumnjamo da će se jednog dana doista moći letjeti u kadama od grada do grada, ali na to će još valjati pričekati (FOTO: YouTube/Screenshot)

S obzirom na smjer kamo tehnologija ide, pitamo se je li presmjelo maštati o letećem krevetima koji će nas prebacivati kamo treba i usput napraviti kavu?


Da, bilo bi doista prekrasno kada bi ljudi mogli ostati ležati u svojim kadama i tek okupani odletjeti do trgovina po namirnice, međutim video koji je upravo postao viralan i o kojem su se raspisali brojni svjetski portali ipak je djelomična prevara.

Vezani članci Maslac od kikirikija, ilustracija Imate li ga kod kuće? S polica trgovina povlači se još jedan proizvod Kaos u zračnoj luci u Kabulu - 1 Većina Nijemaca odobrava prihvat ranjivih skupina Afganistanaca, protive se i njihovoj deportaciji

Naime, snimka koju su prije tjedan dana objavili youtuberi "The Real Life Guys" je šala i montaža, pa utoliko primite na znanje da autori zapisa ipak nisu uspjeli podići kupaću kadu i u njoj odletjeti do lokalne pekarnice po kruh. Barem ne na način na koji je to prikazano u videu.

Kadu s pilotom, doduše, jesu uspjeli podići od tla pomoću šest motora, međutim za neobični heksakopter ovi inovatori još nisu pronašli takvo napajanje da bi mogli preletjeti veće udaljenosti (prvi putnički "dron" Ehang 184 može letjeti desetak minuta, op.a.).

Drugim riječima, video je napravljen od puno odvojeno snimljenih kadrova, a kada je u sebi dio leta nosila i lutku kako nitko ne bi stradao jer je u pojedinim trenucima dosezala visinu od dvadesetak metara.

O letećoj kadi su ujedno bili obaviješteni pripadnici tamošnje zračne kontrole, čiji će nasljednici jednog dana imati pune ruke posla kada postane stvarnost, a neupitno je da s vremenom hoće kako tehnologija bude napredovala.

Govoreći o prototipu predstavljenom u videu, radoznali će ga uživo moći vidjeti sredinom veljače u Hannoveru na "DroneVentionu", pa i upoznati tvorce, braću Johannesa i Phillipa iz okolice Darmstadta.