Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Autorima zapisa nije bila namjera potaknuti pješake da ulaze u sukobe, već upozoriti vozače da budu obazrivi i ne ponašaju se kao da su bogomdani u prometu.


Kultura u prometu svakome vozaču nalaže da se zaustavi ispred zebre, a ne posred nje. Tjerati pješake da vas zaobilaze beskrajno je neuviđavno i, vjerujte na riječ, neće vam pasti kruna s glave ako se povučete tih par metara unatrag kada primijetite da ste prepriječili put.

Vezani članci Pješački prijelaz (Foto: Screenshot/YouTube) Što napraviti kada auto stane baš na zebri? Jedan je pješak ponudio urnebesno rješenje Parking (Foto: Screenshot/YouTube) Vozačica jedva izašla s parkinga, osim vozila skoro udarila i gospođu koja se našla u blizini

Nažalost, takvih je situacija u prometu iz dana u dan koliko hoćete, pa su u to ime u Tegucigalpi, prijestolnici  Hondurasa, snimili skeč u kojem je prikazano što bi u takvim slučajevima bila primjerena kazna.

Kada vi već ne poštujete druge, zašto bi poštovali vas? Upitali su to autori snimke, kojima nije bila namjera potaknuti pješake da gaze po vozilima, a time ulaze u potencijalne daljnje grube sukobe, već samo zamoliti vozače da ih u takve situacije ne dovode. 

Jer doista nije tako strašno biti obazriv prema drugima.