Haydenovo se ponašanje navodno odmah popravilo (FOTO: Facebook/Screenshot)
Haydenovo se ponašanje navodno odmah popravilo (FOTO: Facebook/Screenshot)

"Ne budite sa svojom djecom prijatelji, budite im roditelji. To je ono što im ovih dana najviše treba", rekao je između ostalog otac razočaran ponašanjem svog mališana.


Bryan Thornhill, Amerikanac iz Cave Springa u Virginiji, natjerao je prošlog tjedna desetogodišnjega sina da trči po kiši do škole nakon što je doznao da je njegovo dijete zlostavljalo kolege u školskom autobusu.

Vezani članci Učionica, ilustracija Sve je više škola online, hoće li zbog korone to učiniti sve? Doznajemo koliko je učenika, a koliko nastavnika zaraženo Za razliku od većine, ovaj je otac zbog lošeg djetetovog vladanja odlučio kazniti sebe, a ne sina (FOTO: Screenshot) Otac naredio sinu da ga izudara štapom: Tata je, sine, kriv što se loše ponašaš u školi, kazni tatu!

Malenom je zbog nasilničkog ponašanja škola uskratila prijevoz na tri dana, pa je otac iskoristio okolnosti da mu omogući tjelovježbu unatoč vremenskim neprilikama.

"Ovako se prakticira roditeljstvo. Ne morate dijete ubiti, ne morate ga tući, ali ga podučite lekciji kada nešto zabrlja. Eto vam i zdravoga primjera kako. Neka vježba. Današnji klinci ionako samo vise uz igraće konzole", kazao je u kameru Thornhill, čiji je video u međuvremenu postao hit na Facebooku s milijun i pol pregleda.

Thornhill se za svojim sinom u automobilu vozio gotovo dva kilometra, te se za tog putovanja pohvalio kako je vragolasti Hayden odmah popravio vladanje.

"U zadnje je vrijeme njegovo ponašanje u školi bilo izvan svake kontrole. Otkako smo krenuli s istrčavanjem, profesori su primijetili da se primirio i dojavili mi da više ne upada u nevolje. Učite svoju djecu. Ne budite s njima prijatelji, budite im roditelji. To je ono što im ovih dana najviše treba", dodao je Thornhill, na čiji su zapis drugi uglavnom pozitivno reagirali.

"Svaka čast, tako treba! Da je barem više ovakvih očeva. Nažalost, došli smo do toga da roditelji često štite svoju djecu i kada znaju da su u krivu, pa k svemu još optužuju škole za vlastite propuste u odgoju", napisao je jedan Australac u komentarima.