Peter Brodek
Peter Brodek Foto: Biskopstvo Nitra

Katolička Crkva u Slovačkoj isprobala je novu metodu borbe protiv koronavirusa - nadlijetanje zrakoplova sa svetom relikvijom iznad države. 


Peter Brodek, generalni vikar biskupije Nitra, ponio je ''platno natopljeno Isusovom krvlju'' u zrakoplov kako bi njome s neba blagoslovio vjernike. Kamerom ga je u tom obredu pratila slovačka televizija TA3.

Vezani članci Nacionalni stožer Opet raste udio pozitivnih među testiranima, Stožer o Bandićevu sprovodu: ''Okupio se veći broj od dopuštenog. To je sad posao inspektora'' Misno slavlje ispred zagrebačke katedrale 09 Veliko okupljanje i niz poznatih lica: Je li misno slavlje ispred katedrale zaobišla korona?

Radi se o ''relikviji s iscjeliteljskom moći'' koja se čuva u Hronskom Benadiku, poznatom slovačkom hodočasničkom mjestu, i na svjetlo dana izlazi jedino u vrijeme velikih pošasti.
Samo velike prijetnje opravdavaju njezinu upotrebu. Posljednja takva bila je u 19. stoljeću.

Zbog zabrane javnih okupljanja vjernici nisu mogli prisustvovati iznošenju relikvije do zrakoplova. Slovačka biskupska konferencija, najveći crkveni autoritet u zemlji, pozvala je vjernike da vjeruju u njezinu moć i mole za uspjeh obreda.